Aansprakelijkheid van leidinggevenden in de bosbouw en keuring van arbeidsmiddelen i.v.m. veiligheid op het werk

Ondanks alle veiligheidsmaatregelen, gebeuren er soms toch arbeidsongevallen in het bos. Wie is dan precies aansprakelijk voor wat?
Of stel: je werknemers vragen extra persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's), ben je dan verplicht deze aan te kopen?
En wat als een werknemer zijn taken niet altijd uitvoert zoals afgesproken?

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van vragen waar je als werkgever/leidinggevende mee te maken krijgt. De antwoorden krijg je tijdens deze opleiding.

Aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk brengen we duidelijkheid in deze moeilijke materie. We staan ook stil bij het hedendaags veiligheids- en welzijnsdenken en het belang van het veiligheids- en welzijnsbeleid in kleinere ondernemingen.

Dit deel van de opleiding geven we in samenwerking met Stefan Hinnekens van Opleidingscentrum Hout.

Tijdens het tweede deel van de opleiding focussen we op keuring van arbeidsmiddelen in verband met veiligheid op het werk. Wat verstaan we onder 'arbeidsmiddelen'? Onderhoudsplicht, wettelijke keuring, visuele keuring ... zijn maar enkele begrippen als het gaat over werken met personeel en materialen. Tijdens deze cursus graven we iets dieper in dit deel van de welzijnswet, zodat het duidelijk wordt wat je als werkgever of leidinggevende verplicht bent om te doen.

Details

  • Aantal dagen: 1
  • Doelgroep: werkgevers en leidinggevenden
  • Voorkennis: je hebt voor deze opleiding geen voorkennis nodig

Kostprijs

120 euro excl. 21% btw

Als je inschrijft voor (een deel van) deze opleiding verklaar je je akkoord met de gedragscode opgesteld door het Erkenningscomité. Je kan deze gedragscode hier nalezen.


copyright :: Natuurinvest • 2017 | disclaimer | webmaster