Boomslepen met trekpaarden: tweedaagse workshop

Hoe gebruik je trekpaarden in de bosbouw? Daar gaat dit praktijkgerichte weekend over. Twee dagen lang werk je met goed afgerichte paarden. Jurgen Talpe en de professionele boomslepers Marc & Florentin Guillaume delen hun expertise.

Na deze workshop ken je de basistechnieken van het mennen op kordeel en het boomslepen met trekpaarden. Al het nodige materiaal is ter beschikking: lokaal, ervaren paarden, materiaal en tuigen. Drank en warm middagmaal zijn in de cursus inbegrepen.

Op zaterdagmorgen start je met een theoretische inleiding rond het gebruik van het trekpaard: materiaal, verschillende tuigen, situatieschetsen,… Daarna krijg je een korte demonstratie hoefbeslag. Na een heerlijke maaltijd is er alleen nog praktijk.

Eerst leer je werken op het kordeel en dan leer je de basistechnieken van het boomslepen. Eenmaal goed op dreef, ga je op zondag het bos in voor het echte werk: een hele dag boomslepen in een reële situatie.

Na deze workshop ken je de basistechnieken van het mennen op kordeel en het boomslepen met trekpaarden.

Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Stal Talpe.

Details

  • Aantal dagen: 2
  • Doelgroep:

    geïnteresseerden die de technieken van boomslepen met trekpaarden willen aanleren

  • Voorkennis: je hebt voor deze opleiding geen voorkennis nodig

Kostprijs

225 euro (inclusief middagmaal en drank)

Praktische informatie

Deze cursus heeft in 2018 reeds plaatsgevonden. In het najaar van 2018 maken wij de data bekend van het cursusaanbod voor 2019. Wil je zeker zijn dat je deze aankondiging niet mist? Schrijf je dan in op onze elektronische nieuwsbrief.


copyright :: Natuurinvest • 2018 | disclaimer | webmaster