Kettingzaaggebruik - examen Europees Kettingzaag Certificaat - ECC2

In België gebeuren jaarlijks tientallen zware ongelukken met kettingzagen, zowel bij mensen die dagelijks met een kettingzaag werken als bij occasionele gebruikers. Ook in andere Europese landen (en over de hele wereld) zijn ongevallen met een kettingzaag een veel voorkomende zaak.

Om het aantal ongelukken met een kettingzaag bij boomverzorging en bosbouwwerkzaamheden te verminderen op Europees niveau, werd een operationeel en duurzaam certificeringsysteem voor kettingzaaggebruikers uitgewerkt. Een eerste stap in dit certificeringproces was het opstellen van een normenschaal en het ontwikkelen van examenprocedures die toepasbaar zijn in elke Europees land en die ondersteund worden door de industrie en de boomverzorgings- en bosbouwsector.

In het kader van dit Europees certificeringsysteem organiseert Inverde vanaf 2013 examens kettingzaaggebruik - onderhoud en afkorttechnieken alsook examens kettingzaaggebruik - basisveltechnieken.

Het examen - basisveltechnieken houdt in dat je grondig getest wordt volgens de European Chainsaw Standards 2 (Europese kettingzaagnormen 2 - Basisveltechnieken).

Het examen bestaat uit twee delen:

  • een theoretische test (meerkeuze vragen)
  • een praktische proef

Wie slaagt voor dit examen, ontvangt een Europees Certificaat Kettingzaaggebruik - basisveltechnieken. Dit certificaat is het bewijs dat je vaardigheden getest zijn volgens de hoogstaande en veeleisende Europese kettingzaagnormen. Met dit certificaat kan je ook aan de slag in andere Europese landen die werken volgens de Europese kettingzaagnormen.

Wens je jouw werknemers naar een hoger niveau te tillen? Organiseer een examen in jouw bedrijf! Neem hiervoor contact op met Carine Vander Meulen.
 Download onze folder 'Veilig werken met de motorzaag' en kom alles te weten over persoonlijke beschermingsmiddelen.

Voor het uitvoeren van de praktische proef is het toegestaan om eigen materiaal (kettingzaag, PBM’s, slijpmateriaal, handgereedschap …) te gebruiken.
Indien je wenst gebruik te maken van materiaal van inverde, vragen we dat je dit uitdrukkelijk vermeldt vóór aanvang van het examen. Omschrijf daarbij duidelijk welk materiaal je wenst te gebruiken, zodat dit we dit kunnen klaarleggen.

Lees hier de algemene voorwaarden van inverde.

Tips: risicoanalyseformulieren, filmpjes van de examendoorloop en de Europese kettingzaagstandaarden van ECC2 zijn te vinden op www.ecopedia.be.

 

Details

Kostprijs

Prijs op aanvraag te bekomen bij Carine Vander Meulen.

copyright :: Natuurinvest • 2018 | disclaimer | webmaster