Toolbox: handgereedschap en ergonomie bij ECS1 en 2

Er bestaat een brede waaier aan gereedschappen voor het afmeten en manipuleren van hout. In deze cursus bekijken we een aantal van deze gereedschappen van nabij.
Welk gereedschap gebruik je voor welke taak? Hoe werkt het? Hoe ga je er op een correcte en ergonmische manier mee aan de slag?
Tijdens deze toolbox ga je meteen zelf aan de slag met de besproken gereedschappen.

WAT IS EEN TOOLBOX?

Kennis opgedaan in een opleiding of door een grondige uitleg gaat verloren als je te weinig oefent of als de opleiding lang geleden gebeurde. Ook praktijkervaring kan na verloop van tijd wegdeemsteren.

Dan wordt werken al snel onveilig en is een korte opfrissing een must. Geen droge cursus, maar een interactieve formule met als aandachtspunt veiligheid en veilig werken.

Daarom ontwikkelde Inverde toolboxen. Een toolbox is een korte, interactieve opfrissing (90 minuten) van eerder opgedane kennis met als aandachtspunt veiligheid en veilig werken.

Je kan op één dag verschillende toolboxen bestellen voor eenzelfde groep werknemers. Je kan eenzelfde toolbox ook meerdere keren per dag bestellen voor verschillende groepen werknemers.
Of een mix van beide helemaal op maat van de wensen en noden van je bedrijf.

Opgelet: een toolbox vervangt geenszins opleidingen over hetzelfde thema.

Deze toolbox komt in aanmerking voor de erkenningskaart voor bosexploitanten en kopers van hout. Let wel: je dient vier toolboxen op één dag te plannen (of twee toolboxen op twee halve dagen) om aan een volledige opleidingsdag te komen.

 

Details

  • Aantal dagen: 1,5u
  • Doelgroep: iedereen die werkt met gereedschap voor het afmeten en manipuleren van hout.
  • Voorkennis: je volgde eerder een opleiding over gereedschap voor het afmeten en manipuleren van hout of je hebt ervaring met deze gereedschappen.

Kostprijs

Prijs op aanvraag te bekomen bij Carine Vander Meulen.

Lees hier de algemene voorwaarden van Inverde.


copyright :: Natuurinvest • 2018 | disclaimer | webmaster