Toolbox: signalisatie en beveiliging van wegen en werkzones bij bosexploitaties

Bij een bosexploitatie is de exploitant verplicht om in te staan voor de veiligheid van de andere gebruikers van het bos.

Hoe aan deze verplichting voldaan moet worden is niet altijd duidelijk. Soms vindt een exploitatie langs een openbare weg plaats en is er een signalisatievergunning nodig of moet je een bosweg tijdelijk afsluiten om veilig te kunnen werken … Telkens andere situaties die elk hun specifieke aanpak en regels hebben.

Met deze toolbox worden de belangrijkste punten nog eens opgefrist. Uiteraard spelen wij ook in op jouw concrete vragen of op punten die jij in jouw werksituatie wil verbeteren.

WAT IS EEN TOOLBOX?

Het gebeurt dat een opleiding, een grondige uitleg of zelfs praktijkervaring wegdeemstert. Na te lange tijd of door te weinig oefening.

Dan wordt werken al snel onveilig.

Een korte opfrissing is dan een must. Geen droge cursus, maar een interactieve formule met als aandachtspunt veiligheid en veilig werken.

Daarom ontwikkelde Inverde toolboxen. Een toolbox is een korte, interactieve opfrissing (90 minuten) van eerder opgedane kennis met als aandachtspunt veiligheid en veilig werken.

Je kan op één dag verschillende toolboxen bestellen voor eenzelfde groep werknemers. Je kan eenzelfde toolbox ook meerdere keren per dag bestellen voor verschillende groepen werknemers.
Of een mix van beide helemaal op maat van de wensen en noden van je bedrijf.

Dit zijn de andere toolboxen van Inverde:

Opgelet: een toolbox vervangt geenszins opleidingen over hetzelfde thema.

Deze toolbox komt in aanmerking voor de erkenningskaart voor bosexploitanten en kopers van hout. Let wel: je dient vier toolboxen op één dag te plannen (of twee toolboxen op twee halve dagen) om aan een volledige opleidingsdag te komen.

Details

  • Aantal dagen: 1,5u
  • Doelgroep: bosexploitanten en kopers van hout
  • Voorkennis: je hebt eerder al een opleiding gevolgd over of ervaring opgedaan met werken langs de weg en je wil een korte opfrissing van de veiligheidsaspecten.

Kostprijs

Prijs op aanvraag te bekomen bij Carine Vander Meulen.

Lees hier de algemene voorwaarden van Inverde.


copyright :: Natuurinvest • 2018 | disclaimer | webmaster