Kroonarchitectuur bij bomen: wat is het en wat kun je ermee?

Kroonarchitectuur vormt de basis van het bomenbeheer in Canada, Frankrijk en andere Zuid-Europese landen. In grote delen van Europa, waaronder ook Vlaanderen, blijft deze invalshoek echter grotendeels onderbelicht.

Deze opleiding biedt een introductie tot de principes van kroonarchitectuur. Verschillende modellen, indicatoren en processen worden uitgebreid toegelicht. En je krijgt inzicht in de kroonopbouw van bomen. Ook leer je de verschillen tussen boomsoorten kennen en tussen de levensfasen van bomen.

Naast de theoretische onderbouwing ligt de focus van deze opleiding vooral op de praktische toepassingen van kroonarchitectuur. Het snoeien van bomen, de selectie van toekomstbomen, voor het beoordelen van de veerkracht van bomen en veel meer.

Tijdens praktijkoefeningen, in groep en individueel, leer je kijken naar bomen vanuit een heel nieuw standpunt.

 

Details

  • Aantal dagen: 2
  • Doelgroep: boomverzorgers, bos- en boombeheerders
  • Voorkennis: deze opleiding veronderstelt een stevige basiskennis over bomen en hun beheer, maar verder is geen specifieke voorkennis vereist.

Kostprijs

250 euro exclusief btw

In de kostprijs is een broodjesmaaltijd inbegrepen.

Praktische informatie

Deze cursus heeft in 2018 reeds plaatsgevonden. In het najaar van 2018 maken wij de data bekend van het cursusaanbod voor 2019. Wil je zeker zijn dat je deze aankondiging niet mist? Schrijf je dan in op onze elektronische nieuwsbrief.


copyright :: Natuurinvest • 2018 | disclaimer | webmaster