Masterclass Light Biodiversiteit en Bedrijven

Het bedrijfsleven en de natuur zijn al lang geen tegenpolen meer. Steeds meer bedrijven hechten belang aan natuur en biodiversiteit. Omdat natuur verkoopt en het bedrijfsimago versterkt. Omdat een natuurrijke of groene omgeving rustgevend en inspirerend kan zijn. En omdat natuur ook strategisch interessant blijkt voor een bedrijf. Denk aan goedkoper groenbeheer of maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar biodiversiteit is geen ‘core business’ voor bedrijven. Een professionele ondersteuning is dan ook geen overbodige luxe.

Interregproject 2B Connect biedt u een masterclass Light Biodiversiteit en Bedrijven die voorziet in deze behoefte.

Hiermee verdiept u zich kort in dezelfde onderwerpen als de Masterclass Adviseur Biodiversiteit en Bedrijven, zonder dat u de ambitie heeft om zelf als technisch adviseur met bedrijven aan de slag te gaan. U zal geïnspireerd worden over de voordelen van werken aan biodiversiteit en bedrijven, u maakt kennis met inspirerende voorbeelden uit binnen- en buitenland, u krijgt tips aangereikt hoe u bedrijven kan enthousiasmeren en leert hoe u bedrijven praktisch op weg kan helpen om te werken aan dit thema. Binnen deze Masterclass Light wordt er niet verwacht dat u een stageopdracht uitvoert.

Programma

 • dinsdag 12 juni 2018 – Inleiding biodiversiteit en bedrijven
  Een dag vol goede voorbeelden. Robbert Snep (Alterra) en Rollin Verlinde (Inverde) tonen aan de hand van bijzondere voorbeelden aan hoe biodiversiteit en bedrijven samengaan. Wat maakt biodiversiteit op een bedrijventerrein tegelijk specifiek en bijzonder? In de namiddag leert u hoe u een bedrijf kan aanspreken om te werken aan biodiversiteit. Denk daarbij aan de juiste kennis en communicatie en hoe die twee tegemoet komen aan de specifieke noden van een bedrijfsleider.
 • dinsdag 19 juni 2018 – Terreinbezoek/groensafari
  Dag van het inspirerend voorbeeld. We gaan samen op bezoek bij een bedrijf dat al jaren inzet op biodiversiteit, met prachtige resultaten overigens.
 • dinsdag 26 juni 2018 – Dag van het praktisch werken
  In de voormiddag gaan we op excursie door de haven van Antwerpen. Jan Van den Berghe (SPK) en Louis Verbruggen (MVO-consultant) brengen een stukje over taal: verstaan bedrijven en natuur mekaar wel? Hoe stemt u beide op elkaar af? En last but not least: hoe zet je dit nu allemaal om in de praktijk? Hoe maak je een beheerplan op?

 

Bereikbaarheid groensafari

GPS programma's geven vaak niet de juiste routebeschrijving voor de locatie van de groensafari. Daarom geven je deze bijkomende plattegrondjes:

- bereikbaarheid met de fiets (vanaf het treinstation van Lommel)

- bereikbaarheid met de wagen

 

 

 

2B Connect

Deze opleiding komt in aanmerking voor opleidingsuren voor MER-deskundigen biodiversiteit.

Details

 • Aantal dagen: 3
 • Doelgroep: ambtenaren, milieucoördinatoren, landschapsarchitecten … die bedrijven graag willen enthousiasmeren om te werken aan biodiversiteit.
 • Voorkennis: u beschikt over ecologische kennis, een vlot taalgebruik en u heeft affiniteit met het bedrijfsleven.

Kostprijs

Deze opleiding wordt gratis aangeboden.

Praktische informatie

Deze cursus heeft in 2018 reeds plaatsgevonden. In het najaar van 2018 maken wij de data bekend van het cursusaanbod voor 2019. Wil je zeker zijn dat je deze aankondiging niet mist? Schrijf je dan in op onze elektronische nieuwsbrief.


copyright :: Natuurinvest • 2018 | disclaimer | webmaster