Kettingzaaggebruik - ECS 1 - onderhoud en afkorttechnieken

De kettingzaag is één van de meest gebruikte machines in het bos, in natuurgebieden, in parken en misschien ook in je eigen tuin. Tijdens deze tweedaagse opleiding maak je kennis met de kettingzaag in al haar facetten, zowel wat betreft onderdelen en werking, als onderhoud en gebruik. Je leert met welke gezondheids- en veiligheidsaspecten je moet rekening houden. Na deze cursus kan je de kettingzaag dan ook hanteren op een veilige en ergonomische manier. Daarnaast leer je hout met beperkte doorsnede afkorten en hoe je hulpmiddelen veilig gebruikt bij het manipuleren en stapelen van hout.

Wij stellen kettingzagen ter beschikking, zodat je aan de hand van oefeningen voeling krijgt en ervaring opdoet met deze machine. Omdat wij zowel de veiligheid willen bewaken als een meer individuele aanpak willen garanderen, organiseren we deze cursus in kleine groepen.

 Download onze folder 'Veilig werken met de motorzaag' en kom alles te weten over persoonlijke beschermingsmiddelen.

Inverde engageert zich om te voldoen aan de Europese Kettingzaagnormen (European Chainsaw Standards of ECS’s), een schaal met ‘minimum standards’ die is ontwikkeld en goedgekeurd door een internationaal team van kettingzaagexperts in Europa. Raadpleeg hier de Europese kettingzaagnormen 1 - basistechnieken.

Details

  • Aantal dagen: 2
  • Doelgroep: Iedereen die de kettingzaag wil leren gebruiken op een veilige en ergonomische manier.
  • Voorkennis: Je hebt voor deze opleiding geen voorkennis nodig.

Kostprijs

Prijs op aanvraag te bekomen bij Carine Vander Meulen.

Gebruik van materiaal is inbegrepen in de kostprijs.

Lees hier de algemene voorwaarden van inverde.


copyright :: Natuurinvest • 2018 | disclaimer | webmaster