Nieuws

Inschrijvingen Tree Worker online!

12 november 2018

De inschrijvingen voor het opleidingstraject Tree Worker - editie 2019 staan online. Schrijf je snel in via https://inverde.be/cursus/1587 want de plaatsen zijn beperkt!

Wil je boomverzorger worden en wil je dit hoofdzakelijk vanuit een hoogwerker doen? Volg dan de specialisatie hoogwerker in het opleidingstraject Tree Worker. Een hoogwerker maakt de fysieke en technisch uitdagende klimtechnieken overbodig. En hij is enorm handig, zeker voor het bomenonderhoud langs wegen. Inschrijven voor de hoogwerker specialisatie kan via https://inverde.be/cursus/3473.


Maak kennis met de kamsalamander

7 november 2018

Maak kennis met de kamsalamander! Wie zijn ze, wat doen ze en vooral, hoe kan je ze helpen? Neem een kijkje in hun bijzondere leefwereld met deze nieuwe Ecopedia video: https://youtu.be/Ov2iDYRfxWA.


Natuurinvest zoekt een Learning consultant

30 oktober 2018

Ons vormingsteam zoekt een nieuwe collega! Als Learning consultant sta je in voor een kwaliteitsvolle vorming voor het Agentschap voor Natuur en Bos. Een boeiende job waarbij je een duidelijke visie op leren omzet in creatieve programma’s. Solliciteren kan tot 11 november.

> Bekijk de vacature


Openbare aanbesteding van het jachtrecht Reewild/Everzwijn - licenties voor 2019

8 oktober 2018

Openbare aanbesteding van het jachtrecht onder de vorm  van licenties voor 2019 op Reewild en of Everzwijn in domeinen van het Agentschap voor Natuur en Bos te Ravels, Arendonk, Mol-Postel en Merksplas

De openbare aanbesteding wordt georganiseerd door het Agentschap voor Natuur en Bos en vindt plaats op woensdag 21 november 2018 om 14.00 uur in het Boshuis te  2380 Ravels, Jachtweg 27.

> Meer info


Save the date: Kennisdag eco2eco

26 september 2018

In het project eco2eco werken Vlaamse en Nederlandse partners aan een hogere economische en ecologische waarde van de bossen in de grensregio Vlaanderen-Nederland. Het project gaat zijn laatste jaar in en daarom wordt er op 4 april 2019 in Ossendrecht (NL) opnieuw een Kennisdag eco2eco georganiseerd.

Op die dag worden de waardevolle projectresultaten en inzichten gedeeld en kan je praktische workshops over ‘kwaliteitshout uit topnatuur’ bijwonen. Een aantal onderwerpen die zeker aan bod komen, zijn verjonging en wildbescherming, bostracking, planten onder scherm, het belang van bodem, nieuwe verkoopmethoden en meer. Daarnaast is er volop ruimte om allerlei mensen uit het werkveld te ontmoeten. Noteer de datum alvast in je agenda, deelname is gratis.

> Meer info


Hameringsopdrachten in openbare bossen

30 augustus 2018

Om de hameringsteams van het Agentschap voor Natuur en Bos te ondersteunen bij hameringen (bleswerken) in bossen van openbare besturen start Natuurinvest, via raamcontract, een proefopzet op met externen. We stellen een pool samen van geïnteresseerde bedrijven die specifieke diensten kunnen verlenen in het hameringsproces.

> Meer info


Vacature Verantwoordelijke herbestemming gronden & vastgoed

20 augustus 2018

Natuurinvest is op zoek naar een 'Verantwoordelijke herbestemming gronden & vastgoed'. Je houdt van het creatief herbestemmen van gronden en panden in de natuur. Je weet hoe je moet onderhandelen met geïnteresseerde partijen om tot een win-win overeenkomst te komen: marktconform, goed voor alle partijen én de natuur.

Je gaat graag met mensen met allerlei achtergronden aan de slag, van boswachter, gemeente of nutsbedrijf tot horeca-uitbater. Je bent vriendelijk en kordaat en je zet graag je tanden in een stevig pak werk waar je structuur en efficiëntie in kan scheppen. Dan ben je onze ideale Verantwoordelijke herbestemming gronden & vastgoed.

> Solliciteer nu


Help, een vleermuis in huis!

1 augustus 2018

Met dit hete weer zet je ’s avonds natuurlijk al je ramen en deuren open om de koelte binnen te krijgen. Tijdens die schemerperiode en ’s nachts zijn ook vleermuizen actief en volop op jacht. Maar wat moet je doen als er zo’n vleermuis binnen vliegt?

Kort gezegd, als het dier gezond lijkt, laat het dan vooral met rust. Laat je ramen en deuren open staan, doe het licht uit en ga even de kamer uit. De kans is groot dat het diertje gewoon weer buiten vliegt. Ligt het dier op de grond, zet het dan op een muur zodat het kan wegvliegen. Gebruik zeker handschoenen en bij voorkeur ook een doek, ze hebben maar kleine tandjes maar ze kunnen wel bijten. Op https://www.ecopedia.be/pagina/help-een-vleermuis-huis lees je er alles over!copyright :: Natuurinvest • 2018 | disclaimer | webmaster