Nieuws

Boom van het jaar 2018

20 juni 2018

De wedstrijd ‘Boom van het Jaar 2018’ gaat weer van start! Nomineer nu zelf je favoriete boom en laat hem mee strijden voor een plaatsje in de finale. De boom van 2018 moet niet de grootste of oudste boom zijn, maar vooral een boom met een verhaal, een geschiedenis, een rol voor zijn omgeving. Nomineer jouw favoriete boom op http://www.boomvanhetjaar.be


Green Deal bedrijven en biodiversiteit

13 juni 2018

Heb je al gehoord van de Green Deal bedrijven en biodiversiteit? De Green Deal zal tussen september 2018 en 2021 de biodiversiteit op bedrijventerreinen verhogen en het draagvlak ervoor versterken. Wil je als bedrijf, organisatie of lokaal bestuur tegen 01/09 mee instappen in de Green Deal? Dat kan! Alle informatie vind je op deze website.


Jaarverslag FCS-certificering in onze Vlaamse bossen

8 juni 2018

Wist je dat Vlaanderen eind 2017 een areaal van 22.177ha FSC-gecertificeerd bos telt via het groepscertificaat van het Agentschap voor Natuur en Bos? Verantwoord FSC-bosbeheer houdt niet alleen rekening met het milieu, maar heeft ook een sociale dimensie én is economisch haalbaar. Anders gezegd: bosbeheer met respect voor mens én natuur, vandaag en voor de komende generaties.
Bekijk het jaarverslag van de stand van zaken van onze Vlaamse bossen op https://www.houtverkopen.be/fsc-boscertificering.


Verplicht certificaat moet ongevallen met kettingzaag in openbare bossen verminderen

23 mei 2018

Vanaf 1 september 2019 moet iedereen die met een kettingzaag werkt in de Vlaamse openbare bossen over het ‘European Chainsaw Certificate’ (ECC) beschikken. Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) wil daarmee de veiligheid van de kettingzaaggebruiker vergroten en ongevallen vermijden.

Europese kettingzaagstandaarden (ECS)

In België gebeuren jaarlijks tientallen zware ongevallen met kettingzagen, zowel bij dagelijkse als bij occasionele gebruikers. Ook in de andere Europese landen gebeurt dit veel. “Een ongeval schuilt in een klein hoekje, zeker met een kettingzaag”, vertelt administrateur-generaal Marleen Evenepoel. “Wij willen sterk inzetten op de veiligheid van de bosexploitanten en de vele vrijwilligers die met de kettingzaag actief zijn voor beheerwerken in openbare bossen.”

> meer info


Vraag voor de wetenschap

27 april 2018

Op welke vraag wil jij dat de wetenschap in Vlaanderen een antwoord biedt? Dat wil het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen (FWO) in samenwerking met een brede groep wetenschappelijke organisaties te weten komen. Nog tot 27 mei roepen ze zoveel mogelijk Vlamingen op om hun vragen in te dienen op www.vraagvoordewetenschap.be.

De ontvangen vragen dienen als insteek om een Vlaamse Wetenschapsagenda op te stellen. Die agenda zal de Vlaamse wetenschap de komende jaren helpen om beter in te spelen op de vragen die leven bij de bevolking.


Coachen in de natuur: Naar een loopbaan die in je natuur ligt

26 april 2018

Natuur kan een essentieel verschil maken in de loopbaan van een werknemer of zelfstandige. Met die verrassende boodschap komt het Agentschap voor Natuur en Bos. Het loopbaancentrum coachen in de natuur wil de Vlaming helpen in het ontwikkelen van zijn/haar carrière met de natuur als inspiratiebron. Met loopbaancheques kunnen mensen zich laten coachen in een natuurlijke omgeving en zo tot betere inzichten komen.

In het gloednieuwe en door de VDAB erkende loopbaancentrum van het Agentschap voor Natuur en Bos doe je dat zij-aan-zij met een erkende natuurcoach. Die is een ervaren loopbaanbegeleider en geeft professioneel advies bij fundamentele carrièrevragen.

Ontdek onze erkende natuurcoachen op www.coachenindenatuur.be.


Microleren: soorten onder de loep

17 april 2018

Soortenkennis is onmisbaar om bijvoorbeeld natuurstreefbeelden te herkennen en natuurbeheerplannen op te maken. Daarom lanceert Inverde een wekelijkse mailing waarmee je je soortenkennis opfrist. Elke nieuwsbrief is een minivorming . Wij noemen het microleren. Want iedere week nemen we een plantensoort onder de loep. En dus bevat de nieuwsbrief verschillende foto’s van de soort, hoe je ze herkent en extra weetjes. Zo krijg je handvaten om verschillende sleutelsoorten te kunnen identificeren. We gaan zoveel mogelijk voor seizoensrelevante planten. En ook soorten van natuurstreefbeelden van over het ganse land komen aan bod. Wil je je graag inschrijven voor soorten onder de loep? Dat kan via deze inschrijflink.


EnquĂȘte Natuur en gezondheid

26 maart 2018

Natuur maakt gezond! Een gezonde omgeving zorgt voor gezondheidswinst. Studies tonen aan dat je de gezondheidskosten drukt als je de natuur terugbrengt in onze manier van leven en aan iedereen de kans geeft om de natuur in te trekken en te beleven.

Om nog meer zicht te krijgen op dit positieve effect van natuur, zijn extra cijfergegevens nodig. Hoe belangrijk vind jij natuur voor jouw gezondheid? Vul deze enquête in en ontvang een gids met tips over natuur en gezondheid.

>meer info


Natuurinvest zoekt vier nieuwe collega's

24 maart 2018

Zin om mee te werken aan een groener Vlaanderen? We zijn momenteel op zoek naar vier nieuwe collega's: een hoofd business support en beleid,  een medewerker klantencontacten en events, een verantwoordelijke vastgoed en een learning consultant. >bekijk alle vacaturescopyright :: Natuurinvest • 2018 | disclaimer | webmaster