Nieuws

Bezoek de Museumtuin Gaasbeek op de Open Monumentendag

8 augustus 2017

Op Open Monumentendag verwelkomt het Agentschap voor Natuur en Bos je in de Museumtuin van het Kasteel van Gaasbeek. De Museumtuin is een tuin van topniveau, naar voorbeeld van kasteeltuinen uit de 18de en 19de eeuw. Dit sterk staaltje van levend cultureel erfgoed biedt een indrukwekkend overzicht van traditionele en vaak uiterst zeldzame fruit- en groentesoorten, gekoppeld aan diverse ingenieuze snoeivormen, het zogenaamde leifruit. Allen daarheen op zondag 10 september!

>meer info


Bouw mee aan een groener Vlaanderen en kom werken bij Natuurinvest!

14 juli 2017

We zijn op zoek naar twee nieuwe collega’s. Als ‘Manager vormings- en expertisecentrum’ coach en begeleid je een team experten in natuurbeheer. Je bouwt ook mee aan de externe strategie en de interne organisatie van Natuurinvest.

We zijn ook op zoek naar een nieuwe boekhoud(st)er. Ben jij die hands-on medewerker met ervaring met het inboeken van facturen, het (tussentijds) afsluiten van boekhoudingen en het indienen van de BTW aangifte? Solliciteer dan snel via http://www.natuurinvest.be/vacatures.


Excursie: Aelmoeseneiebos, een online pratend bos met tweetende bomen

6 juli 2017

Kom mee op excursie naar het Aelmoeseneiebos in Gontrode. Het is een 'online pratend' bos dat zijn geheimen prijsgeeft via hightech sensoren op verschillende bomen en op een meettoren.

Met de iPad in de hand krijg je een blik achter de schermen van het wetenschappelijk bosonderzoek. Bosgidsen geven een korte theoretische inleiding en nemen je vervolgens mee naar het bos waar de wetenschappelijke opstellingen staan.

Via een case study zoek je naar verbanden tussen de meteorologische omstandigheden en de groei van bomen. Het resultaat hiervan zal ons inzicht geven in de invloed van mondiale verandering zoals de globale opwarming op de biodiversiteit en de ontwikkeling van bosecosystemen.

> meer info


Nieuwe concessies in Vlaams-Brabant

19 juni 2017

Droom jij er van te wonen en/of werken in een prachtig natuurdomein? Natuurlocaties is op zoek naar twee nieuwe concessiehouders in Vlaams-Brabant. Enerzijds open we het marktonderzoek voor de boswachterswoning ‘De Fonteyn’ gelegen aan de rand van het Zoet Water, deel van het domeinbos Meerdaalwoud-Heverleebos-Dijlevallei.  Anderzijds zoeken we een concessiehouder voor het Spaans Huis in het Park van Tervuren. Dit prachtig pand moet ingezet worden binnen de recreatie van het park, gericht op de vele wandelaars en fietsers. Alle informatie over beide concessies vind je op www.natuurlocaties.be/vastgoedconcessies.  


Op groensafari langs de Rupel met 2B Connect

9 juni 2017

Op 1 juni 2017 nam 2B Connect vijfendertig bedrijven, beleidsmakers, landschapsarchitecten en groenbeheerders mee op safari. Die liep via het Wetenschapspark in Niel langs het bedrijfsterrein van betonfabriek Coeck.

Wat werd er zoal gespot? Geen ‘big five’ uiteraard, wel boeiende natuurinrichtingen die van het terrein een biodiverse en aangenamere plek maken: een fauna-uitstapplaats aan de Rupel, faunatunnels, wadi's (Water Afvoer Door Infiltratie), een vleermuizenverblijf, enz. En daar zijn niet alleen realisatoren Coeck, de provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen, de provincie Antwerpen en het Agentschap voor Natuur en Bos blij om. Ook fietsers, joggers, omwonenden en o.a. vleermuizen, vossen, steenmarters en waterrallen kunnen dit heringericht gebied duidelijk smaken!

> bekijk de foto's


Test Ecopedia en maak kans op een groot boekenpakket!

31 mei 2017

Ecopedia.be is volledig vernieuwd! De nieuwe vormgeving en een aantal nieuwe functies maken de website nog aangenamer voor iedereen die meer wil weten over groen- en natuurbeheer.

We vragen jouw mening om het platform verder kwalitatief en zo gebruiksvriendelijk mogelijk uit te bouwen. Daarvoor hebben we een korte vragenlijst opgesteld. Je kan best eerst even rustig rondsurfen op Ecopedia om daarna over te gaan tot het invullen van de enquête. Dit neemt slechts enkele minuten in beslag. Door je gegevens achter te laten op het einde van de enquête maak je kans op één van de drie boekenpakketten!

>meer info


Vacature projectmedewerker Horizon+

23 mei 2017

In het kader van het Horizon+ project zijn we op zoek naar een projectmedewerker. Het strategisch project HORIZON werd in 2014 opgezet om de connectiviteit van de gemeenten Overijse en Hoeilaart met het Zoniënwoud te verbeteren. Interesse om hier aan mee te werken? Neem een kijkje op http://www.natuurinvest.be/vacatures.


Word jij onze nieuwe collega?

5 mei 2017

We zijn op zoek naar twee nieuwe collega's! Als Coördinator Veiligheid zet je je kennis over veiligheid in voor de natuur. Of ben je een hands-on vastgoedkenner? Solliciteer dan voor de functie van Manager Vastgoedprojecten! Meer info en solliciteren via http://www.natuurinvest.be/vacatures.


Belgisch kampioenschap boomklimmen 2017

3 mei 2017

Van vrijdag 16 tot zondag 18 juni vindt het Belgisch kampioenschap boomklimmen van 2017 plaats in Namen. Wil je er ook bij zijn? Inschrijven als deelnemer kan nog op https://www.baas-isa.be/info-btcc-2017-namur/.


Vacature Projectmedewerker biodiversiteit & bos

19 april 2017

Regionaal Landschap Noord-Hageland vzw is op zoek naar een  Projectmedewerker biodiversiteit & bos - voltijds (100%). Als projectmedewerker Biodiversiteit & Bos ben jij het aanspreekpunt voor alle acties rond bos (bosuitbreiding en boscompensatie) én vertaal jij het natuurbeleid in het buitengebied naar concrete projecten en acties. >meer info


Natura 2000 bestaat 25 jaar

18 april 2017

Onze Europese topnatuur is jarig! Natura 2000 bestaat 25 jaar en dit wordt gevierd op de ‘Natura 2000-dag’ van 21 mei 2017. Natura 2000 is een Europees netwerk van gebieden die zijn aangeduid om Europees beschermde habitattypes en soorten de kans te geven duurzaam te overleven. Zo wordt de Europese biodiversiteit bewaard. Inverde viert graag mee en nodigt je daarom uit op een speciale Natura 2000-excursie, op zondag 21 mei in het Zoniënwoud. >meer info


Inverde @Instagram

18 april 2017

Je kan ons voortaan ook volgen op Instagram: https://www.instagram.com/inverde.opleidingen/. Heb je foto’s van een Inverde opleiding of evenement die je wil delen op Instagram? Post ze dan met de hashtag #inverde en we vinden je terug!copyright :: Natuurinvest • 2017 | disclaimer | webmaster