Nieuws

Hameringsopdrachten in openbare bossen

30 augustus 2018

Om de hameringsteams van het Agentschap voor Natuur en Bos te ondersteunen bij hameringen (bleswerken) in bossen van openbare besturen start Natuurinvest, via raamcontract, een proefopzet op met externen. We stellen een pool samen van geïnteresseerde bedrijven die specifieke diensten kunnen verlenen in het hameringsproces.

> Meer info


Vacature Verantwoordelijke herbestemming gronden & vastgoed

20 augustus 2018

Natuurinvest is op zoek naar een 'Verantwoordelijke herbestemming gronden & vastgoed'. Je houdt van het creatief herbestemmen van gronden en panden in de natuur. Je weet hoe je moet onderhandelen met geïnteresseerde partijen om tot een win-win overeenkomst te komen: marktconform, goed voor alle partijen én de natuur.

Je gaat graag met mensen met allerlei achtergronden aan de slag, van boswachter, gemeente of nutsbedrijf tot horeca-uitbater. Je bent vriendelijk en kordaat en je zet graag je tanden in een stevig pak werk waar je structuur en efficiëntie in kan scheppen. Dan ben je onze ideale Verantwoordelijke herbestemming gronden & vastgoed.

> Solliciteer nu


Help, een vleermuis in huis!

1 augustus 2018

Met dit hete weer zet je ’s avonds natuurlijk al je ramen en deuren open om de koelte binnen te krijgen. Tijdens die schemerperiode en ’s nachts zijn ook vleermuizen actief en volop op jacht. Maar wat moet je doen als er zo’n vleermuis binnen vliegt?

Kort gezegd, als het dier gezond lijkt, laat het dan vooral met rust. Laat je ramen en deuren open staan, doe het licht uit en ga even de kamer uit. De kans is groot dat het diertje gewoon weer buiten vliegt. Ligt het dier op de grond, zet het dan op een muur zodat het kan wegvliegen. Gebruik zeker handschoenen en bij voorkeur ook een doek, ze hebben maar kleine tandjes maar ze kunnen wel bijten. Op https://www.ecopedia.be/pagina/help-een-vleermuis-huis lees je er alles over!


Boom van het jaar 2018

20 juni 2018

De wedstrijd ‘Boom van het Jaar 2018’ gaat weer van start! Nomineer nu zelf je favoriete boom en laat hem mee strijden voor een plaatsje in de finale. De boom van 2018 moet niet de grootste of oudste boom zijn, maar vooral een boom met een verhaal, een geschiedenis, een rol voor zijn omgeving. Nomineer jouw favoriete boom op http://www.boomvanhetjaar.be


Green Deal bedrijven en biodiversiteit

13 juni 2018

Heb je al gehoord van de Green Deal bedrijven en biodiversiteit? De Green Deal zal tussen september 2018 en 2021 de biodiversiteit op bedrijventerreinen verhogen en het draagvlak ervoor versterken. Wil je als bedrijf, organisatie of lokaal bestuur tegen 01/09 mee instappen in de Green Deal? Dat kan! Alle informatie vind je op deze website.


Jaarverslag FCS-certificering in onze Vlaamse bossen

8 juni 2018

Wist je dat Vlaanderen eind 2017 een areaal van 22.177ha FSC-gecertificeerd bos telt via het groepscertificaat van het Agentschap voor Natuur en Bos? Verantwoord FSC-bosbeheer houdt niet alleen rekening met het milieu, maar heeft ook een sociale dimensie én is economisch haalbaar. Anders gezegd: bosbeheer met respect voor mens én natuur, vandaag en voor de komende generaties.
Bekijk het jaarverslag van de stand van zaken van onze Vlaamse bossen op https://www.houtverkopen.be/fsc-boscertificering.


Verplicht certificaat moet ongevallen met kettingzaag in openbare bossen verminderen

23 mei 2018

Vanaf 1 september 2019 moet iedereen die met een kettingzaag werkt in de Vlaamse openbare bossen over het ‘European Chainsaw Certificate’ (ECC) beschikken. Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) wil daarmee de veiligheid van de kettingzaaggebruiker vergroten en ongevallen vermijden.

Europese kettingzaagstandaarden (ECS)

In België gebeuren jaarlijks tientallen zware ongevallen met kettingzagen, zowel bij dagelijkse als bij occasionele gebruikers. Ook in de andere Europese landen gebeurt dit veel. “Een ongeval schuilt in een klein hoekje, zeker met een kettingzaag”, vertelt administrateur-generaal Marleen Evenepoel. “Wij willen sterk inzetten op de veiligheid van de bosexploitanten en de vele vrijwilligers die met de kettingzaag actief zijn voor beheerwerken in openbare bossen.”

> meer infocopyright :: Natuurinvest • 2018 | disclaimer | webmaster