Nieuws

Start je eigen Natura 2000 project

22 september 2017

Wil jij je ook inzetten voor de natuur? Heb je altijd al een kleinschalig project willen opstarten met een duidelijke link naar de natuur of de Belgische Noordzee? Grijp dan nu je kans! Inverde is, samen met de andere partners van het LIFE Belgian Nature Integrated Project (LIFE BNIP), op zoek naar allerlei soorten projecten, gaande van creatieve of educatieve projecten tot projecten gericht op samenwerking, herstelmaatregelen of de ontwikkeling van een vernieuwend product.

Er is in totaal 100 000 euro beschikbaar voor startende projecten in België. Daarmee willen de partners van het LIFE BNIP anderen de kans geven om hun steentje bij te dragen aan onze Europees waardevolle natuur door het opstarten van een eigen Natura 2000 project.

Dien je aanvraag in en maak kans op maximum 15 000 euro voor jouw project.  Een aanvraag indienen kan tot en met 30 oktober 2017. Meer informatie vind je op onze website


Concessies Hooibeheer of Begrazing/hooien

30 augustus 2017

Het Agentschap voor Natuur en Bos regio Groene Gordels biedt concessies aan in de gemeentes Puurs en Bornem: Coolhem te Ruisbroek-Puurs, Frankrijkbossen te Eikevliet-Bornem,Vliet te Eikevliet-Bornem. Indien je geïnteresseerd bent in één of meerdere concessies kan je je uiterlijk op vrijdag 22 september 2017 inschrijven.

> Meer info


Excursie tweetende bomen

29 augustus 2017

Ooit al gehoord van tweetende bomen? Het Aelmoeseneiebos in Gontrode is zo’n online pratend bos. Schrijf je in voor de excursie op donderdag 21 september of zaterdag 7 oktober via https://inverde.be/cursus/3242.

 


Word jij onze nieuwe manager vormings- en expertisecentrum?

23 augustus 2017

Bouw mee aan een groener Vlaanderen en kom werken bij Natuurinvest! We zijn op zoek naar een manager vormings- en expertisecentrum. Bekijk het filmpje op https://vimeo.com/230759709 en solliciteer snel. >Meer info


Podcast vleermuizen herkennen op Ecopedia

23 augustus 2017

Veel mensen hebben een vleermuisdetector, maar die wordt maar zelden uit de kast gehaald. Tot er eens wordt gevraagd om te helpen bij een vleermuisexcursie. In deze nieuwe podcast op Ecopedia leggen we de basis nog eens uit om de vier algemeenste vleermuizen te herkennen met een eenvoudige vleermuisdetector:
https://www.ecopedia.be/pag…/gidsen-op-een-vleermuisexcursie.


Bezoek de Museumtuin Gaasbeek op de Open Monumentendag

8 augustus 2017

Op Open Monumentendag verwelkomt het Agentschap voor Natuur en Bos je in de Museumtuin van het Kasteel van Gaasbeek. De Museumtuin is een tuin van topniveau, naar voorbeeld van kasteeltuinen uit de 18de en 19de eeuw. Dit sterk staaltje van levend cultureel erfgoed biedt een indrukwekkend overzicht van traditionele en vaak uiterst zeldzame fruit- en groentesoorten, gekoppeld aan diverse ingenieuze snoeivormen, het zogenaamde leifruit. Allen daarheen op zondag 10 september!

>meer info


Bouw mee aan een groener Vlaanderen en kom werken bij Natuurinvest!

14 juli 2017

We zijn op zoek naar twee nieuwe collega’s. Als ‘Manager vormings- en expertisecentrum’ coach en begeleid je een team experten in natuurbeheer. Je bouwt ook mee aan de externe strategie en de interne organisatie van Natuurinvest.

We zijn ook op zoek naar een nieuwe boekhoud(st)er. Ben jij die hands-on medewerker met ervaring met het inboeken van facturen, het (tussentijds) afsluiten van boekhoudingen en het indienen van de BTW aangifte? Solliciteer dan snel via http://www.natuurinvest.be/vacatures.


Excursie: Aelmoeseneiebos, een online pratend bos met tweetende bomen

6 juli 2017

Kom mee op excursie naar het Aelmoeseneiebos in Gontrode. Het is een 'online pratend' bos dat zijn geheimen prijsgeeft via hightech sensoren op verschillende bomen en op een meettoren.

Met de iPad in de hand krijg je een blik achter de schermen van het wetenschappelijk bosonderzoek. Bosgidsen geven een korte theoretische inleiding en nemen je vervolgens mee naar het bos waar de wetenschappelijke opstellingen staan.

Via een case study zoek je naar verbanden tussen de meteorologische omstandigheden en de groei van bomen. Het resultaat hiervan zal ons inzicht geven in de invloed van mondiale verandering zoals de globale opwarming op de biodiversiteit en de ontwikkeling van bosecosystemen.

> meer info


Nieuwe concessies in Vlaams-Brabant

19 juni 2017

Droom jij er van te wonen en/of werken in een prachtig natuurdomein? Natuurlocaties is op zoek naar twee nieuwe concessiehouders in Vlaams-Brabant. Enerzijds open we het marktonderzoek voor de boswachterswoning ‘De Fonteyn’ gelegen aan de rand van het Zoet Water, deel van het domeinbos Meerdaalwoud-Heverleebos-Dijlevallei.  Anderzijds zoeken we een concessiehouder voor het Spaans Huis in het Park van Tervuren. Dit prachtig pand moet ingezet worden binnen de recreatie van het park, gericht op de vele wandelaars en fietsers. Alle informatie over beide concessies vind je op www.natuurlocaties.be/vastgoedconcessies.  


Op groensafari langs de Rupel met 2B Connect

9 juni 2017

Op 1 juni 2017 nam 2B Connect vijfendertig bedrijven, beleidsmakers, landschapsarchitecten en groenbeheerders mee op safari. Die liep via het Wetenschapspark in Niel langs het bedrijfsterrein van betonfabriek Coeck.

Wat werd er zoal gespot? Geen ‘big five’ uiteraard, wel boeiende natuurinrichtingen die van het terrein een biodiverse en aangenamere plek maken: een fauna-uitstapplaats aan de Rupel, faunatunnels, wadi's (Water Afvoer Door Infiltratie), een vleermuizenverblijf, enz. En daar zijn niet alleen realisatoren Coeck, de provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen, de provincie Antwerpen en het Agentschap voor Natuur en Bos blij om. Ook fietsers, joggers, omwonenden en o.a. vleermuizen, vossen, steenmarters en waterrallen kunnen dit heringericht gebied duidelijk smaken!

> bekijk de foto's


Test Ecopedia en maak kans op een groot boekenpakket!

31 mei 2017

Ecopedia.be is volledig vernieuwd! De nieuwe vormgeving en een aantal nieuwe functies maken de website nog aangenamer voor iedereen die meer wil weten over groen- en natuurbeheer.

We vragen jouw mening om het platform verder kwalitatief en zo gebruiksvriendelijk mogelijk uit te bouwen. Daarvoor hebben we een korte vragenlijst opgesteld. Je kan best eerst even rustig rondsurfen op Ecopedia om daarna over te gaan tot het invullen van de enquête. Dit neemt slechts enkele minuten in beslag. Door je gegevens achter te laten op het einde van de enquête maak je kans op één van de drie boekenpakketten!

>meer infocopyright :: Natuurinvest • 2017 | disclaimer | webmaster