Nieuws

Nieuwe concessie oproep: eethuis kasteel Groenendaal

19 maart 2018

Natuurinvest is, in opdracht van het ANB, op zoek naar een kandidaat-uitbater voor een stijlvol en eco-vriendelijk concept voor het eethuis in Groenendaal.

Het eethuis is ideaal gelegen aan het kasteel van Groenendaal ten midden van het indrukwekkende Zoniënwoud, op een steenworp van hoofdstad Brussel en het Groenendaal kruispunt met omringende kantoorgebouwen, met idyllisch zicht op de mooie vijvers. Het Agentschap voor Natuur en Bos wenst de panden te behouden als landschappelijk patrimonium en in te zetten binnen de recreatie van het Zoniënwoud. De concessie, gelegen in bosgebied, moet gericht zijn op een publieksgerichte invulling.

>meer info


Natura 2000-award: stem op het Life+-Scalluviaproject

15 maart 2018

Natura 2000-nieuws waar we heel blij van worden: het Vlaamse Life+ Scalluviaproject in de Polders van Kruibeke langs de Schelde is genomineerd voor de Europese Natura 2000 Award in de categorie ‘reconciling interests/perceptions’. Mede-eigenaarschap van natuurprojecten is een luik waarop het Scalluviaproject sterk inzet en waarrond het team een mooie knowhow heeft opgebouwd. Deze kennis hebben ze gebundeld in 10 keys to co-ownership.

De komende weken kunnen de Europese burgers stemmen op hun favoriete project? Het project met de meeste stemmen wint de felbegeerde European Citizens’ Award. En zou het niet ongelofelijk fijn zijn als een Vlaams natuurproject die prijs zou winnen?

Stem jij mee op het Scalluviaproject? Stemmen kan tot 22 april.

> meer info


Verpachting jachtrecht Demervallei

21 februari 2018

Het Agentschap voor Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid gaat over tot de verpachting in openbare zitting van het jachtrecht op 722ha gronden, verdeeld over 4 loten. De terreinen zijn gelegen in de Demervallei tussen Aarschot en Werchter, de Wingevallei en aangrenzende Diestiaanheuvels en de rechter oever van de Demervallei stroomopwaarts Diest.

De aanbesteding vindt plaats op 23/02/2018 om 14u in het regiokantoor Hageland & Demervallei van het Agentschap Natuur en Bos, Hertstraat 24A, 3221 Holsbeek (Nieuwrode).
> meer info


Waakzaamheid voor ziekten bij grofwild, vossen en vleermuizen

21 februari 2018

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) moet in Vlaanderen de gezondheid van in het wild levende dieren in het oog houden. Die bewaking is gebaseerd op een actieve en passieve monitoring. Een actieve monitoring heeft als doel om de aanwezigheid van ziekten in wildpopulaties op te sporen en de evolutie in verspreiding en voorkomen op te volgen. Een passieve monitoring heeft als doel de aanwezigheid van ziekten die uitgesproken verzwakking en/of de dood veroorzaken bij in het wild levende dieren vroegtijdig op te sporen. Aan die passieve bewaking kan iedereen meehelpen.

> meer info


Vacature groenarbeider

13 februari 2018

Het Beheer van de Koninklijke Schenking - Regie Tervuren, gaat op zoek naar een groenarbeider.

> meer info


Verpachting jachtrecht

7 februari 2018

Het Agentschap voor Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid gaat over tot de verpachting in openbare zitting van het jachtrecht op 722ha gronden, verdeeld over 4 loten. De terreinen zijn gelegen in de Demervallei tussen Aarschot en Werchter, de Wingevallei en aangrenzende Diestiaanheuvels en de rechter oever van de Demervallei stroomopwaarts Diest. De aanbesteding vindt plaats op 23/02/2018 om 14u in het regiokantoor Hageland & Demervallei van het Agentschap Natuur en Bos, Hertstraat 24A, 3221 Holsbeek (Nieuwrode). Geïnteresseerden kunnen de verpachtingsvoorwaarden bekomen op www.natuurenbos.be - www.natuurinvest.be of aanvragen bij de ANB-beheerregio hagelandendemervallei.anb@lne.vlaanderen.be of telefonisch op het nummer 016/24.17.40.


Stem op de Europese boom van het jaar!

2 februari 2018

De grootste winterlinde van België staat in het Naamse dorpje Bioul. Deze prachtige boom is vorig jaar verkozen als Belgische boom van het jaar en is nu ook kandidaat om de Europese titel weg te kapen! Je kan tot 28 februari stemmen op de Europese boom van het jaar via www.treeoftheyear.org.


Doorblader het verjaardagsmagazine van Natuurinvest

29 januari 2018

In 2017 bestond Natuurinvest 25 jaar. Trots als we zijn op het afgelegde traject maakten we een verjaardagsmagazine, exclusief gedrukt op graspapier.51 pagina’s over Natuurinvest. Een hebbeding met mooie verhalen en veel foto’s. Met interviews met cursisten, partners en stakeholders. Met reportages over het dagelijkse werk van collega’s. Met opiniestukken van Geert Noels en economiefilosoof Rogier De Langhe. Bekijk het magazine online.


Netwerkmoment overheidsopdrachten

24 januari 2018

We nodigen je graag uit op één van de gratis netwerkmomenten voor KMO's over de opdrachten die het Agentschap voor Natuur en Bos in 2018 zal lanceren. Deze vinden plaats op maandag 26 februari in het Virginie Loveling gebouw in Gent en op vrijdag 2 maart in de Abdijsite Herkenrode in Hasselt.

> meer info


Projectoproep Natuur in je Buurt beloont 1 Vlaamse en 7 provinciale laureaten.

24 januari 2018

Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege maakte vandaag de laureaten van de Vlaamse projectoproep Natuur in je Buurt bekend. Minister Schauvliege reserveerde in het kader van het programma Natuur in je Buurt van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) 600.000 euro voor duurzame groenprojecten in Vlaanderen: 250.000 euro voor één Vlaamse laureaat en 350.000 euro voor 7 provinciale laureaten.

Een professionele jury koos het project Lier – Pallieterland voor én door de Lierenaar tot Vlaamse laureaat. Pallieterland is een randstedelijk groengebied dat gedeeltelijk binnen en buiten de Lierse ringweg ligt, op de overgang van de Netevallei.


Vacature Eventmanager Vlaamse rand rond Brussel

12 januari 2018

We zoeken versterking! Met onder andere de internationaal befaamde Museumtuin van Gaasbeek en de rozentuin van Coloma beheert het Agentschap voor Natuur en Bos enkele pareltjes in de Vlaamse rand. Om het publiek nog meer en beter te laten genieten van al dat groen is Natuurinvest op zoek naar een Eventmanager Vlaamse Rand rond Brussel.

>meer info via http://www.natuurinvest.be/vacatures/eventmanager-vlaamse-rand-rond-brussel.


Word concessiehouder van De Hoeve in Koksijde

10 januari 2018

Droom jij er van een zaak uit te baten in een prachtig natuurdomein? Grijp dan nu je kans want we zijn op zoek naar een concessiehouder voor De Hoeve in Koksijde. De Hoeve moet ingezet worden als horecazaak binnen de recreatie van het natuurgebied Ter Yde, gericht op de vele wandelaars en fietsers. Alle informatie vind je op http://bit.ly/2DggUDZ.


Vacature marketingmedewerker

3 januari 2018

Een nieuw jaar, een nieuwe job? We zijn op zoek naar een enthousiaste marketingmedewerker. Je bent verantwoordelijk voor de regelmatige communicatie over onze opleidingen, evenementen, studiedagen en symposia. Je verstuurt nieuwsbrieven naar onze doelgroepen, je doet direct mailings, je maakt flyers en advertenties… 

Interesse om ons marketingteam te versterken? Twijfel niet en solliciteer via www.natuurinvest.be/vacatures/marketingmedewerker.


Op zoek naar een kerstcadeau

12 december 2017

Op zoek naar een boeiend kerstcadeau? Neem een kijkje in onze Inverde webshop. We bieden kwaliteitsvolle publicaties aan over natuur-, bos- en groenbeheer voor professionelen en amateur natuurliefhebbers.

>meer info


Verpachting jachtrecht

28 november 2017

 

Het Agentschap voor Natuur en Bos van de Vlaamse overheid gaat over tot de verpachting in openbare zitting van het jachtrecht op  500 ha gronden:

  • Sector Ophovenderheide,
  • Sector Dorperheide,
  • Sector Ortolaan,
  • Sector Teut-Tenhaagdoorn.

De aanbesteding vindt plaats op maandag 18 december 2017 in de refter van de centrale loods van het Agentschap voor Natuur en Bos, Europark 2021, 3530 Houthalen-Helchteren. Om 20.00 u wordt de zitting geopend.

Geïnteresseerden kunnen de verpachtingsvoorwaarden bekomen op de website van  www.natuurenbos.be/verpachting-jachtrecht of aanvragen bij de ANB-beheerregio (noordoostlimburg.anb@lne.vlaanderen.be) of telefonisch op het nummer 0492/34.01.56.


Vacature: Medewerker Zoniƫnwoud

22 november 2017

We zijn op zoek naar een nieuwe medewerker Zoniënwoud. Je werkt mee aan het strategisch project Horizon+. Hierin worden verschillende ambitieuze deelprojecten opgezet, zoals de uitbouw van de onthaalpoorten in de verschillende gemeenten, het stroomlijnen van het medegebruik, het realiseren van groene verbindingen, het inzetten op sterke dorpskernen enz. Maar het project gaat verder, het wenst een strategische visie te formuleren tussen de verschillende gemeenten om de regio meer slagkracht te geven als investeringsgebied voor toeristisch-recreatieve ontwikkelingen, de versterking van het bos- en natuurgebied en het verbeteren van de dorpskernen.

> bekijk de vacaturecopyright :: Natuurinvest • 2018 | disclaimer | webmaster