Nieuws

Vacature Verantwoordelijke productontwikkeling en doelgroepenwerking Zwin Natuur Park

3 oktober 2017

Het Zwin Natuur Park heeft als doel een nieuwe toeristische troef te worden voor van de Oostkust, dé referentie te zijn op vlak van Natuur- en Milieu-educatie en een voorbeeld te stellen op het vlak van Duurzaam beheer van Natuurlijk Kapitaal. Om dit mee te realiseren is Natuurinvest op zoek naar een Verantwoordelijke productontwikkeling en doelgroepenwerking Zwin Natuur Park. > meer info


Start je eigen Natura 2000 project

22 september 2017

Wil jij je ook inzetten voor de natuur? Heb je altijd al een kleinschalig project willen opstarten met een duidelijke link naar de natuur of de Belgische Noordzee? Grijp dan nu je kans! Inverde is, samen met de andere partners van het LIFE Belgian Nature Integrated Project (LIFE BNIP), op zoek naar allerlei soorten projecten, gaande van creatieve of educatieve projecten tot projecten gericht op samenwerking, herstelmaatregelen of de ontwikkeling van een vernieuwend product.

Er is in totaal 100 000 euro beschikbaar voor startende projecten in België. Daarmee willen de partners van het LIFE BNIP anderen de kans geven om hun steentje bij te dragen aan onze Europees waardevolle natuur door het opstarten van een eigen Natura 2000 project.

Dien je aanvraag in en maak kans op maximum 15 000 euro voor jouw project.  Een aanvraag indienen kan tot en met 30 oktober 2017. Meer informatie vind je op onze website


Concessies Hooibeheer of Begrazing/hooien

30 augustus 2017

Het Agentschap voor Natuur en Bos regio Groene Gordels biedt concessies aan in de gemeentes Puurs en Bornem: Coolhem te Ruisbroek-Puurs, Frankrijkbossen te Eikevliet-Bornem,Vliet te Eikevliet-Bornem. Indien je geïnteresseerd bent in één of meerdere concessies kan je je uiterlijk op vrijdag 22 september 2017 inschrijven.

> Meer info


Excursie tweetende bomen

29 augustus 2017

Ooit al gehoord van tweetende bomen? Het Aelmoeseneiebos in Gontrode is zo’n online pratend bos. Schrijf je in voor de excursie op donderdag 21 september of zaterdag 7 oktober via https://inverde.be/cursus/3242.

 


Word jij onze nieuwe manager vormings- en expertisecentrum?

23 augustus 2017

Bouw mee aan een groener Vlaanderen en kom werken bij Natuurinvest! We zijn op zoek naar een manager vormings- en expertisecentrum. Bekijk het filmpje op https://vimeo.com/230759709 en solliciteer snel. >Meer info


Podcast vleermuizen herkennen op Ecopedia

23 augustus 2017

Veel mensen hebben een vleermuisdetector, maar die wordt maar zelden uit de kast gehaald. Tot er eens wordt gevraagd om te helpen bij een vleermuisexcursie. In deze nieuwe podcast op Ecopedia leggen we de basis nog eens uit om de vier algemeenste vleermuizen te herkennen met een eenvoudige vleermuisdetector:
https://www.ecopedia.be/pag…/gidsen-op-een-vleermuisexcursie.


Bezoek de Museumtuin Gaasbeek op de Open Monumentendag

8 augustus 2017

Op Open Monumentendag verwelkomt het Agentschap voor Natuur en Bos je in de Museumtuin van het Kasteel van Gaasbeek. De Museumtuin is een tuin van topniveau, naar voorbeeld van kasteeltuinen uit de 18de en 19de eeuw. Dit sterk staaltje van levend cultureel erfgoed biedt een indrukwekkend overzicht van traditionele en vaak uiterst zeldzame fruit- en groentesoorten, gekoppeld aan diverse ingenieuze snoeivormen, het zogenaamde leifruit. Allen daarheen op zondag 10 september!

>meer info


Bouw mee aan een groener Vlaanderen en kom werken bij Natuurinvest!

14 juli 2017

We zijn op zoek naar twee nieuwe collega’s. Als ‘Manager vormings- en expertisecentrum’ coach en begeleid je een team experten in natuurbeheer. Je bouwt ook mee aan de externe strategie en de interne organisatie van Natuurinvest.

We zijn ook op zoek naar een nieuwe boekhoud(st)er. Ben jij die hands-on medewerker met ervaring met het inboeken van facturen, het (tussentijds) afsluiten van boekhoudingen en het indienen van de BTW aangifte? Solliciteer dan snel via http://www.natuurinvest.be/vacatures.


Excursie: Aelmoeseneiebos, een online pratend bos met tweetende bomen

6 juli 2017

Kom mee op excursie naar het Aelmoeseneiebos in Gontrode. Het is een 'online pratend' bos dat zijn geheimen prijsgeeft via hightech sensoren op verschillende bomen en op een meettoren.

Met de iPad in de hand krijg je een blik achter de schermen van het wetenschappelijk bosonderzoek. Bosgidsen geven een korte theoretische inleiding en nemen je vervolgens mee naar het bos waar de wetenschappelijke opstellingen staan.

Via een case study zoek je naar verbanden tussen de meteorologische omstandigheden en de groei van bomen. Het resultaat hiervan zal ons inzicht geven in de invloed van mondiale verandering zoals de globale opwarming op de biodiversiteit en de ontwikkeling van bosecosystemen.

> meer infocopyright :: Natuurinvest • 2017 | disclaimer | webmaster