Nieuws

Op zoek naar een kerstcadeau

12 december 2017

Op zoek naar een boeiend kerstcadeau? Neem een kijkje in onze Inverde webshop. We bieden kwaliteitsvolle publicaties aan over natuur-, bos- en groenbeheer voor professionelen en amateur natuurliefhebbers.

>meer info


Verpachting jachtrecht

28 november 2017

 

Het Agentschap voor Natuur en Bos van de Vlaamse overheid gaat over tot de verpachting in openbare zitting van het jachtrecht op  500 ha gronden:

  • Sector Ophovenderheide,
  • Sector Dorperheide,
  • Sector Ortolaan,
  • Sector Teut-Tenhaagdoorn.

De aanbesteding vindt plaats op maandag 18 december 2017 in de refter van de centrale loods van het Agentschap voor Natuur en Bos, Europark 2021, 3530 Houthalen-Helchteren. Om 20.00 u wordt de zitting geopend.

Geïnteresseerden kunnen de verpachtingsvoorwaarden bekomen op de website van  www.natuurenbos.be/verpachting-jachtrecht of aanvragen bij de ANB-beheerregio (noordoostlimburg.anb@lne.vlaanderen.be) of telefonisch op het nummer 0492/34.01.56.


Vacature: Medewerker Zoniƫnwoud

22 november 2017

We zijn op zoek naar een nieuwe medewerker Zoniënwoud. Je werkt mee aan het strategisch project Horizon+. Hierin worden verschillende ambitieuze deelprojecten opgezet, zoals de uitbouw van de onthaalpoorten in de verschillende gemeenten, het stroomlijnen van het medegebruik, het realiseren van groene verbindingen, het inzetten op sterke dorpskernen enz. Maar het project gaat verder, het wenst een strategische visie te formuleren tussen de verschillende gemeenten om de regio meer slagkracht te geven als investeringsgebied voor toeristisch-recreatieve ontwikkelingen, de versterking van het bos- en natuurgebied en het verbeteren van de dorpskernen.

> bekijk de vacature


Pilootproject natuurbegraafplaats Rekem

16 november 2017

In het licht van de groeiende maatschappelijke vraag naar een laatste rustplaats in de natuur, gaf minister Schauvliege 2 jaar geleden het officiële startsein voor een pilootproject in Rekem. Het project is nu ver genoeg gevorderd om de laatste rechte lijn naar de concrete realisatie van de natuurbegraafplaats op het terrein in te kunnen zetten. De streefdatum voor de opening van de natuurbegraafplaats in Rekem is voorzien in september 2018.

> meer info


Dossier: paddenstoelen, prachtige opruimers en symbionten

9 november 2017

Herfst! Een seizoen vol kleuren, van geel, rood tot bruin. Nog enkele planten staan in bloei, maar nu is het echt wel de tijd van de paddenstoelen om te pronken met hun vruchtlichamen en sporen te verspreiden. Heeft het zin om in het natuurbeheer speciale aandacht aan paddenstoelen te besteden? Jazeker! Want paddenstoelen vormen essentiële schakels in het ecosysteem en komen nog maar weinig aan bod in beheerplannen.

Bekijk het hele dossier ‘paddenstoelvriendelijk beheer’ op Ecopedia.

> meer info


Vacature communicatiemedewerker Europese projecten

31 oktober 2017

Natuurinvest is op zoek naar een communicatiemedewerker voor twee Europese projecten. Het Life+ project Together zet in op natuurbehoud en heideherstel binnen de grenzen van Bosland. Het Interreg project 2B Connect werkt aan meer natuur op bedrijventerreinen in de grensregio Vlaanderen-Nederland.
Solliciteren kan nog tot 12 november. Meer info


Vacature Verantwoordelijke productontwikkeling en doelgroepenwerking Zwin Natuur Park

3 oktober 2017

Het Zwin Natuur Park heeft als doel een nieuwe toeristische troef te worden voor van de Oostkust, dé referentie te zijn op vlak van Natuur- en Milieu-educatie en een voorbeeld te stellen op het vlak van Duurzaam beheer van Natuurlijk Kapitaal. Om dit mee te realiseren is Natuurinvest op zoek naar een Verantwoordelijke productontwikkeling en doelgroepenwerking Zwin Natuur Park. > meer info


Start je eigen Natura 2000 project

22 september 2017

Wil jij je ook inzetten voor de natuur? Heb je altijd al een kleinschalig project willen opstarten met een duidelijke link naar de natuur of de Belgische Noordzee? Grijp dan nu je kans! Inverde is, samen met de andere partners van het LIFE Belgian Nature Integrated Project (LIFE BNIP), op zoek naar allerlei soorten projecten, gaande van creatieve of educatieve projecten tot projecten gericht op samenwerking, herstelmaatregelen of de ontwikkeling van een vernieuwend product.

Er is in totaal 100 000 euro beschikbaar voor startende projecten in België. Daarmee willen de partners van het LIFE BNIP anderen de kans geven om hun steentje bij te dragen aan onze Europees waardevolle natuur door het opstarten van een eigen Natura 2000 project.

Dien je aanvraag in en maak kans op maximum 15 000 euro voor jouw project.  Een aanvraag indienen kan tot en met 30 oktober 2017. Meer informatie vind je op onze website


Concessies Hooibeheer of Begrazing/hooien

30 augustus 2017

Het Agentschap voor Natuur en Bos regio Groene Gordels biedt concessies aan in de gemeentes Puurs en Bornem: Coolhem te Ruisbroek-Puurs, Frankrijkbossen te Eikevliet-Bornem,Vliet te Eikevliet-Bornem. Indien je geïnteresseerd bent in één of meerdere concessies kan je je uiterlijk op vrijdag 22 september 2017 inschrijven.

> Meer info


Excursie tweetende bomen

29 augustus 2017

Ooit al gehoord van tweetende bomen? Het Aelmoeseneiebos in Gontrode is zo’n online pratend bos. Schrijf je in voor de excursie op donderdag 21 september of zaterdag 7 oktober via https://inverde.be/cursus/3242.

 


Word jij onze nieuwe manager vormings- en expertisecentrum?

23 augustus 2017

Bouw mee aan een groener Vlaanderen en kom werken bij Natuurinvest! We zijn op zoek naar een manager vormings- en expertisecentrum. Bekijk het filmpje op https://vimeo.com/230759709 en solliciteer snel. >Meer info


Podcast vleermuizen herkennen op Ecopedia

23 augustus 2017

Veel mensen hebben een vleermuisdetector, maar die wordt maar zelden uit de kast gehaald. Tot er eens wordt gevraagd om te helpen bij een vleermuisexcursie. In deze nieuwe podcast op Ecopedia leggen we de basis nog eens uit om de vier algemeenste vleermuizen te herkennen met een eenvoudige vleermuisdetector:
https://www.ecopedia.be/pag…/gidsen-op-een-vleermuisexcursie.copyright :: Natuurinvest • 2017 | disclaimer | webmaster