Nieuws

Nieuwe concessies in Vlaams-Brabant

19 juni 2017

Droom jij er van te wonen en/of werken in een prachtig natuurdomein? Natuurlocaties is op zoek naar twee nieuwe concessiehouders in Vlaams-Brabant. Enerzijds open we het marktonderzoek voor de boswachterswoning ‘De Fonteyn’ gelegen aan de rand van het Zoet Water, deel van het domeinbos Meerdaalwoud-Heverleebos-Dijlevallei.  Anderzijds zoeken we een concessiehouder voor het Spaans Huis in het Park van Tervuren. Dit prachtig pand moet ingezet worden binnen de recreatie van het park, gericht op de vele wandelaars en fietsers. Alle informatie over beide concessies vind je op www.natuurlocaties.be/vastgoedconcessies.  


Op groensafari langs de Rupel met 2B Connect

9 juni 2017

Op 1 juni 2017 nam 2B Connect vijfendertig bedrijven, beleidsmakers, landschapsarchitecten en groenbeheerders mee op safari. Die liep via het Wetenschapspark in Niel langs het bedrijfsterrein van betonfabriek Coeck.

Wat werd er zoal gespot? Geen ‘big five’ uiteraard, wel boeiende natuurinrichtingen die van het terrein een biodiverse en aangenamere plek maken: een fauna-uitstapplaats aan de Rupel, faunatunnels, wadi's (Water Afvoer Door Infiltratie), een vleermuizenverblijf, enz. En daar zijn niet alleen realisatoren Coeck, de provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen, de provincie Antwerpen en het Agentschap voor Natuur en Bos blij om. Ook fietsers, joggers, omwonenden en o.a. vleermuizen, vossen, steenmarters en waterrallen kunnen dit heringericht gebied duidelijk smaken!

> bekijk de foto's


Test Ecopedia en maak kans op een groot boekenpakket!

31 mei 2017

Ecopedia.be is volledig vernieuwd! De nieuwe vormgeving en een aantal nieuwe functies maken de website nog aangenamer voor iedereen die meer wil weten over groen- en natuurbeheer.

We vragen jouw mening om het platform verder kwalitatief en zo gebruiksvriendelijk mogelijk uit te bouwen. Daarvoor hebben we een korte vragenlijst opgesteld. Je kan best eerst even rustig rondsurfen op Ecopedia om daarna over te gaan tot het invullen van de enquête. Dit neemt slechts enkele minuten in beslag. Door je gegevens achter te laten op het einde van de enquête maak je kans op één van de drie boekenpakketten!

>meer info


Vacature projectmedewerker Horizon+

23 mei 2017

In het kader van het Horizon+ project zijn we op zoek naar een projectmedewerker. Het strategisch project HORIZON werd in 2014 opgezet om de connectiviteit van de gemeenten Overijse en Hoeilaart met het Zoniënwoud te verbeteren. Interesse om hier aan mee te werken? Neem een kijkje op http://www.natuurinvest.be/vacatures.


Word jij onze nieuwe collega?

5 mei 2017

We zijn op zoek naar twee nieuwe collega's! Als Coördinator Veiligheid zet je je kennis over veiligheid in voor de natuur. Of ben je een hands-on vastgoedkenner? Solliciteer dan voor de functie van Manager Vastgoedprojecten! Meer info en solliciteren via http://www.natuurinvest.be/vacatures.


Belgisch kampioenschap boomklimmen 2017

3 mei 2017

Van vrijdag 16 tot zondag 18 juni vindt het Belgisch kampioenschap boomklimmen van 2017 plaats in Namen. Wil je er ook bij zijn? Inschrijven als deelnemer kan nog op https://www.baas-isa.be/info-btcc-2017-namur/.


Vacature Projectmedewerker biodiversiteit & bos

19 april 2017

Regionaal Landschap Noord-Hageland vzw is op zoek naar een  Projectmedewerker biodiversiteit & bos - voltijds (100%). Als projectmedewerker Biodiversiteit & Bos ben jij het aanspreekpunt voor alle acties rond bos (bosuitbreiding en boscompensatie) én vertaal jij het natuurbeleid in het buitengebied naar concrete projecten en acties. >meer info


Natura 2000 bestaat 25 jaar

18 april 2017

Onze Europese topnatuur is jarig! Natura 2000 bestaat 25 jaar en dit wordt gevierd op de ‘Natura 2000-dag’ van 21 mei 2017. Natura 2000 is een Europees netwerk van gebieden die zijn aangeduid om Europees beschermde habitattypes en soorten de kans te geven duurzaam te overleven. Zo wordt de Europese biodiversiteit bewaard. Inverde viert graag mee en nodigt je daarom uit op een speciale Natura 2000-excursie, op zondag 21 mei in het Zoniënwoud. >meer info


Inverde @Instagram

18 april 2017

Je kan ons voortaan ook volgen op Instagram: https://www.instagram.com/inverde.opleidingen/. Heb je foto’s van een Inverde opleiding of evenement die je wil delen op Instagram? Post ze dan met de hashtag #inverde en we vinden je terug!


Nieuwe cursuskrant online

28 maart 2017

Heb je de nieuwe cursuskrant al bekeken? Je vindt hier een handig overzicht van het opleidingsaanbod in terug en meer! >bekijk de cursuskrant


Europese boom van het jaar verkozen

24 maart 2017

De prachtige zomereik ‘oak Jozef’ uit Polen is uitgeroepen tot Europese boom van het jaar! Een boom met een indrukwekkende geschiedenis en met een waardevolle plaats in de lokale gemeenschap. De Belgische inzending, de linde uit Massemen, is geëindigd op de twaalfde plaats. >meer info


Hulpgids voor de kwaliteitsbeoordeling van hout op stam en geveld hout

22 maart 2017

Je kan vanaf nu de 'Hulpgids voor de kwaliteitsbeoordeling van hout op stam en geveld hout' bestellen in de Inverde shop. Deze praktische gids bevat essentiële gegevens voor kwaliteitsbeoordeling en normering van hout op stam én liggend hout. De gids ondersteunt de bosbouwer bij het beoordelen van een boom, en dit zowel voor bomen op stam als voor geveld hout. >meer infocopyright :: Natuurinvest • 2017 | disclaimer | webmaster